קורס בישול בחו"ל

cordon Bleu - Italy


הירשמו כאן לקורס שפה בחו״ל

בית הספר לאמנות הבישול בפירנצה Cordon Bleu

בית הספר "קורדון בלו" נוסד ברומא בשנת 1966. הוא היה בית הספר לבישול הראשון באיטליה שהיה מיועד לחובבי בישול. מאז הסניף הראשון, הוקמו באיטליה עוד סניפים רבים. אחד מהם הוא הסניף היוקרתי בפירנצה, שנוסד בשנת 1985.

על תכנית הלימודים ב"קורדון  בלו"

הקורסים במסגרת לימודי הבישול ב"קורדון בלו" נלמדים באיטלקית, באנגלית ובצרפתית.
בית הספר מציע שלושה פורמטים של קורסים בבישול: תכנית מקצועית שאורכה שלושה חודשים, קורסים שונים בבישול ושיעורים חד פעמיים, ופונה לקהל יעד רחב: שפים, חובבי בישול, בשלנים מקצועיים וחובבנים, תיירים ואפילו ילדים. בין השאר, נלמדים המטבח האיטלקי, הטוסקני, הפלורנטיני והבינ"ל. בנוסף, נלמדים קורסים מיוחדים על יין, לחמים, פסטה ועוד.

מגוון סוגי הקורסים  בבישול, אפייה וגסטרונומיה

הסטודנטים ב"קורדון בלו" יכולים לבחור בין סוגים שונים של קורסים: שיעורים יומיים בנושא המטבח האיטלקי, קורסים אינטנסיביים ברמה מקצועית באיטלקית ובאנגלית, שמשכם חודשיים או ארבעה חודשים, סדנאות חד פעמיות לקבוצות איטלקיות/ קבוצות של תיירים, טעימות יין, שיעורי בישול פרטיים באחת משלוש השפות, שיעורי בישול לבני נוער ולילדים, מטבח איטלקי כשר.

רשימת הקורסים המתקיימים  ב"קורדון בלו"

רשימת הקורסים ארוכה ומגוונת: קינוחים קיציים, טכניקות בבישול האיטלקי- חלק 1 וחלק 2, בישול בסיסי, ירקות סתוויים, סמינר מעשי, אפייה- חלק 1 וחלק 2, הלחם האיטלקי, בישול בינלאומי למתקדמים, ירקות חורפיים, הלחם האיטלקי והפוקצ'ות, בישול ללא גלוטן, מנות ראשונות מקומיות, בריוש וקרואסונים, בישול מזרח תיכוני, דגים ופירות ים, סיפורה של הפסטה- לילדים.

התכנית המקצועית ללימודי בישול, לימודי אפייה ולימודי גסטרונומיה

בית הספר מציע לסטודנטים תכנית מקצועית שאורכה שמונה שבועות של לימודים תיאורטיים וארבעה שבועות של התנסות מעשית במסעדות, או במוסדות אחרים הקשרים לתחום המזון.
אחרי שתסיימו את הקורס, תדעו הרבה יותר מאשר איך לומר במבטא איטלקי "פסטה", "לזניה" או "ג'לטו" (גלידה).

תכנית הלימודים התיאורטית כוללת 40 שיעורים, שמתקיימים מדי בוקר בין השעות תשע ושתיים, כולל הפסקת צהריים קצרה. במהלך השיעורים, הסטודנטים ילמדו טכניקות בישול ואפייה שונות וילמדו להכין באופן מושלם מאכלים איטלקיים.
אחר הצהריים, הסטודנטים ישתתפו בפעילויות נוספות:


  • 8 שיעורים שיועברו ע"י שפים ואופים, בהם ייחשפו הסטודנטים לעולם הבישול המקצועי ולשיטות העבודה השונות.
  • 10 שיעורים שעוסקים ביין, במהלכם ילמדו הסטודנטים כיצד לטעום יין וכיצד להטעים יינות למזון.
  • 3 סיורים בחברות המייצרות מזון, שיעניקו לסטודנטים הזדמנות ללמוד על תהליך הייצור של כמה ממוצרי המזון האיטלקיים הטיפוסיים.
  • 4 שיעורים פתוחים - הסטודנטים יבחרו מספר מנות שברצונם להכין ויזכו להערכה ולמשוב מהמרצים. בין השאר, תיבחן יכולתם לעבוד בצוות. בשיעורים הללו, בית הספר יספק את הציוד והסטודנטים יקנו את המצרכים וידאגו לניקיון המקום בתום השיעור.
  • 4 שיעורים בספריית בית הספר, במסגרתם יוכלו הסטודנטים להעמיק את ידיעותיהם ולרכוש בסיס תיאורטי לחומר הנלמד.

    מיד בתום שמונת השבועות התיאורטיים, יבוא תורם של הלימודים המעשיים. ההכשרה תתבצע בפירנצה או בפרבריה.

סגל ההוראה ב"קורדון בלו"

שתי המורות, גבריאלה מארי וכריסטינה בלאסי, הן המייסדות והמנהלות של בית הספר. הן הוכשרו ע"י הקורדון בלו וחברות במספר איגודים איכותיים בתחום הקולינריה. המומחיות שלהן היא ביינות ובשמנים, והן שמות דגש מיוחד על הערכים התזונתיים של המזון. הן מקפידות להתעדכן בחידושים בעולם הקולינרי ומזמינות שפים בעלי שם עולמי להרצות בפני הסטודנטים. בנוסף, הן שומרות על קשר רציף עם בתי ספר אחרים לבישול, באיטליה ובעולם. ב- 1991 פרסמו ספר בנושא בישול רומי עתיק וב- 1996 הוציאו ספר נוסף. הקורסים הראשונים שלימדו בבית הספר היו בישול איטלקי, בישול בינלאומי קלאסי, ודברי מאפה. מאז, נכנסו למערכת הלימודים גם קורסים רבים בנושא בישול טוסקני ישן. באביב, בקיץ ובסתיו הן מתמקדות בבישול איטלקי כללי ובבישול איטלקי במחוזות השונים, ומלמדות קבוצות סטודנטים בוילה מחוץ לפירנצה, באזור הכפר המרהיב או בחו"ל, בבתי ספר לבישול מארחים. לא רק לימודי בישול יכולים להיות מרתקים, מסתבר, אלא גם הוראה בתחום.

חובות הסטודנטים ללימודי בישול, לימודי אפייה ולימודי גסטרונומיה

התנאים לקבלת תעודה, הם נוכחות בלפחות 80% מן השיעורים, עמידה בקריטריונים של החברה בה החלק המעשי מתנהל, הגשת עבודת גמר 15 יום לפני סיום החלק המעשי וקבלת ציון עובר במבחן הסיום. בתחילת כל שבוע, הסטודנטים יקבלו את מערכת הלימודים של אותו שבוע. מצופה מהסטודנטים להיות דייקנים ומסודרים. לאחר המבחנים הסופיים, בוגרי הקורס יוכלו לעסוק בתחום הגסטרונומי על גווניו השונים- החל בעבודה במסעדות ועד כתיבה עיתונאית או הוראה.

באילו מדינות ניתן ללמוד ?

איטליה

איטליה

 
חפשו אותנו ברשתות החברתיות
  • פייסבוק סאמר סקול
  • אינסטגרם סאמר סקול
  • פייסבוק לימודים בחו"ל
צור קשר
טלפון רב-קווי 03-5354449
לחצו לשיחה חינם

קמפוס לימודים מקבלת את שכרה ממוסדות הלימוד השונים
לפיכך שירותי הרישום וליווי הסטודנט אינם כרוכים בתשלום.

  • לימודים בגרמניה - המכינה הכי נחשבת בישראל ובגרמניה
    לימודים בגרמניה, המכינה הכי חשובה בישראל ובגרמניה
    קרא עוד אודות לימודים בגרמניה - המכינה הכי נחשבת בישראל ובגרמניה
  • טיול אחרי צבא, לימוד שפה בחו"ל
    טיול אחרי צבא בסטייל חדש, הילדים של ... כבר נסעו לשם
    קרא עוד אודות טיול אחרי צבא, לימוד שפה בחו"ל
  • לימודי רפואה באיטליה באנגלית, יותר זול מישראל
    לימודי רפואה באנגלית באיטליה
    קרא עוד אודות לימודי רפואה באיטליה באנגלית, יותר זול מישראל
  • ללמוד באיטליה - אין זול מזה
    לימודים באיטליה במחירים מדהימים
    קרא עוד אודות ללמוד באיטליה - אין זול מזה
  • לימודים בקנדה - יותר טוב מארה"ב
    לימודים בקנדה - מלימודי תואר ועד קורסים קצרים
    קרא עוד אודות לימודים בקנדה - יותר טוב מארה"ב
  • סאמר סקול 2019
    רוצים חוויה לכל החיים ? הרשמו עכשיו לסאמר סקול של קמפוס
    קרא עוד אודות סאמר סקול 2019
  • לימודים בספרד ב 1000 יורו לשנה
    לימודי תואר בספרד ב 1000 יורו לשנה, כדאי, משתלם ויותר זול מישראל.
    קרא עוד אודות לימודים בספרד ב 1000 יורו לשנה
  • לימוד שפות בחו"ל - ממש לא יקר
    לימודי שפות בחו"ל מתאים לכל כיס !
    קרא עוד אודות לימוד שפות בחו"ל - ממש לא יקר