צרו קשר ותתחילו לתכנן את החלום
צרו קשר ותתחילו לתכנן את החלום
מעדיפים בטלפון?
חייגו לתיאום פגישה.
03-5354449
או כתבו לנו (הודעות טקסט בלבד):
צרו קשר
משרדי קמפוס פתוחים בין השעות 09:00 ל 18:00
נווטו אלינו בוויז
דרכי הגעה נוספות
לקבלת מידע חינם מיועץ קמפוס לימודים מלאו את הטופס.
שדות המסומנים בכוכבים הינם שדות חובה.
עמוד הבית > לימודים אקדמיים בחו"ל > לימודים בגרמניה > רישום וקבלה ללימודים בגרמניה

רישום וקבלה ללימודים בגרמניה

בדיקת סיכויי קבלה לאוניברסיטה בגרמניה

תהליך המיון של האוניברסיטאות ללימודים בגרמניה כולל בדרך כלל את ציוני הבגרות, חושבים ללא בונוסים על פי נוסחה
(בדרך כלל הנוסחה הבווארית) + מבחן השפה הגרמנית ולעיתים (תלוי בתחום הלימוד ובאוניברסיטה) גם ראיון אישי,
מכתב מוטיבציה וקורות חיים. קבלה ללימודים בגרמניה בגרמנית קלה יחסית ודורשת ממוצע בגרות סביר.
לעומת זאת הקבלה ללימודי רפואה/ רפואת שיניים/ וטרינריה קשוחים יותר ודורשים ממוצע בגרות
(ללא בונוסים, על פי הנוסחה הגרמנית לחישוב ממוצע) של כ-95 ומעלה, שהם במקבילה הגרמנית ציון של כ- 1.3 או גבוה מכך.

לפני שנרשמים ללימודים באוניברסיטה בגרמניה ומשקיעים זמן וכסף בתהליך הקבלה, מומלץ להתקשר לקמפוס ולבדוק מה סיכויי
הקבלה שלכם לתחום הלימוד אותו בחרתם.קמפוס אינה יכולה לדייק, אך יכולה להעריך את הסיכויים על סמך הציונים שנדרשו לקבלה בשנה הקודמת.

מבחן השפה הגרמנית
בגרמניה סוג מבחן השפה והציון בו משתנה ממוסד למוסד. ניתן לומר באופן כללי כי ציון במבחן ה-TestDaf בציון 4 (מתוך 5) בכל אחד מתחומי המבחן (קריאה, כתיבה, דיבור, דקדוק) יספק את כל האוניברסיטאות בגרמניה,
כמוהו יספיק ציון עובר במבחן ה-TELC וציון 2 (מתוך 3) במבחן ה- DSH.מבחנים אלו הם הפופולריים ביותר, מוכרים על ידי כל האוניברסיטאות בגרמניה ולכן גם המומלצים ביותר.
קיימים בגרמניה מבחנים נוספים, ואם החלטתם באיזו אוניברסיטה אתם מעדיפים ללמוד מומלץ לבדוק מהן דרישות הקבלה המדויקות של המוסד והמחלקה בה תבחרו ללמוד.
לרוב נדרשים כ-12 חודשים לימודי שפה מאפס על מנת לעבור את מבחן השפה.ישנם סטודנטים שמצליחים לעבור את המבחן כבר אחרי
7 חודשים, חלק אחר מצליח רק אחרי 13-15 חודשים. חשוב להדגיש שאין שום קורלציה בין הזמן הנדרש לעבור את מבחן השפה לבין הצלחה בלימודים.

למידע נוסף אנא צרו קשר עם קמפוס לימודים

הגשת בקשה לוויזת שפה / סטודנט בגרמניה
כאמור, כאזרח ישראל רשאי כל אחד להיכנס לגרמניה כתייר לתקופה של שלושה חודשים ללא כל בעיה ובתקופה זו להוציא ויזת שהייה לתקופה ארוכה יותר.
במידה רבה נוח יותר ונכון יותר להוציא את הוויזה בגרמניה עצמה, שכן בלאו הכי המסמכים המוגשים בשגרירות גרמניה בישראל מועברים לבדיקה ואישור בגרמניה.
כמו כן יש מקום לציין כי בדרך כלל (אך לא תמיד) ויזה שתוצא בגרמניה תהיה תקפה לפרק זמן ארוך יותר מאשר זו שהוגשה בישראל.
שימו לב שהגשת הבקשה לוויזה לאחר שהגעתם לגרמניה, דורשת היערכות ואם לא הספקתם להגיש את הבקשה במהלך החודשיים
הראשונים לשהייתכם,מומלץ לגשת למשרד הזרים באזורכם ולבקש הארכת זמן.
ללא הארכה כזו וככל שמיציתם את תקופת ה-90 יום המותרת לכם כתייר, תידרשו לצאת מגרמניה לתקופה שלא תפחת מחצי שנה.

איך להגיש בקשה לוויזה?
קודם יש להגיע למשרד לענייני זרים בעיר מגוריכם על מנת לקבוע תור להגשת הבקשה לוויזה (Ausländerbehörde). לצורך הגשת הבקשה יש להצטייד במסמכים הבאים:

טופס בקשה ממולא
שתי תמונות פספורט ביומטריות
דרכון או תעודת מסע חתומים + צילום
ביטוח בריאות פרטי (עבור ויזת הכנה ללימודים\ויזת שפה) או ביטוח בריאות ממשלתי (עבור ויזת
סטודנט)
הוכחות למקורות מימון המספיקים ללימודים בגרמניה+ צילום המסמך
תעודת בגרות בתרגום (ע"י מתרגם מוסמך) לגרמנית או לאנגלית + העתק מאומת של המקור
אישורים על לימודים קודמים, אם יש + צילום
אישור הרשמה לקורס הכנה ללימודים בשפה הגרמנית + צילום (עבור ויזת הכנה ללימודים\ויזת שפה)
או אישור קבלה לאוניברסיטה (עבור ויזת סטודנט)
הוכחה לידיעת השפה הגרמנית או לחילופין טופס הרשמה שמאשר שנרשמתם לקורס ללימוד השפה
הגרמנית בהיקף של 18 ש"ש לפחות + צילום
הוכחת רישום בעירייה
קביעת תור \ פגישה (Termin)
את התור יש לקבוע לרוב אישית במשרד לענייני זרים (בדרך כלל אין מענה טלפוני והתורים אשר מחולקים באינטרנט כבר אזלו).
לקביעת תור יש להגיע למשרד לענייני זרים שעה\שעתיים לפני הפתיחה. בשיחה קצרה עם נציג המשרד תקבלו מידע רלוונטי,
טפסים לבקשת ויזה וכמובן יקבעו לכם את התור \ פגישה להגשת המסמכים. כל הנציגים שולטים בשפה האנגלית,
אבל שמחים מאוד אם מדברים עימם אפילו גרמנית בסיסית.סטודנטים אשר כבר נמצאים בגרמניה מדווחים על זמני המתנה לפגישה לא שפויים.

בערים גדולות כמו ברלין, מינכן ופרנקפורט לעיתים זמן ההמתנה לפגישה/ תור יכול להימשך עד 6 חודשים. מצב זה אינו יוצר בעיה ביורוקרטית, מאחר והסטודנט מקבל ויזה זמנית (Fiktionsbescheinigung) לתקופת ההמתנה לפגישה.
את טופס הבקשה לוויזה (Antrag auf Erteilung eines Aufenthaltstitels) ניתן למלא באינטרנט ואז להדפיסו (בשני עותקים).
קביעת הפגישה בברלין ומידע על הגשת הבקשה לוויזה ניתן למצוא באתר משרד רישום הזרים בגרמניה https://www.berlin.de/labo/willkommen-in-berlin/artikel.600679.en.php

הוכחת יכולת מימון לימודים בגרמניה
עליך להציג הוכחה/ אישורים שהוצאות המחייה שלך בשנת הלימודים הראשונה מכוסות בשלמותן.
העלויות החודשיות הנדרשות מותאמות לקצבה החודשית המקסימלית על פי החוק הגרמני
לתמיכה בהשכלה Bafög. כיום נדרש להוכיח מימון של 8640 אירו בשנה (720 אירו בחודש).

הוכחת מימון על סמך תצהיר התחייבות
כהוכחת מימון יחשב תצהיר התחייבות (Verpflichtungserklärung) מצד תושב קבע בגרמניה או אזרח גרמני בעל הכנסה נטו של מעל 1200 אירו (ההכנסה הדרושה משתנה ממחוז למחוז ובמצב המשפחתי של המתחייב).
את התצהיר יש לאמת ברשות הזרים המוסמכת בגרמניה (Ausländerbehörde).אדם שמקום מגוריו מחוץ לגרמניה רשאי להצהיר על התחייבות אך ורק אם יש לו הכנסה או רכוש בגרמניה.

הוכחת מימון על סמך חשבון סגור בגרמניה
לחלופין ניתן לפתוח חשבון חסום (Sperrkonto) בבנק גרמני עם סכום של 8640 אירו. כל חודש משתחרר סכום של 720 אירו וניתן למשוך את הכל הסכום שהשתחרר בחודשים הקודמים.
אחד הבנקים המציעים שירות כזה הינו ה-Fintiba, פתיחת החשבון נעשית אונליין באתר www.fintiba.com את החשבון ניתן לפתוח אישית
בסניפים באחד מהבנקים המפורסמים בגרמניה: Deutsche Bank, Sparkasse, Comerzbank. גם אישור על קבלת מלגה יתקבל כהוכחת כיסוי הוצאות מחייה לכל שנת הלימודים הראשונה.

רישום ללימודים באוניברסיטה בגרמניה
מועדי ההרשמה:
לרוב ניתן להגיש מסמכים פעמיים בשנה.
ההרשמה לסמסטר חורף (תחילת הלימודים באוקטובר) מסתיימת לרוב ב15.07. המסמכים חייבים להגיע לאוניברסיטה
לכל המאוחר ביום האחרון להרשמה, לכן יש לשלוח את המסמכים לכל המאוחר שבוע לפני הדד-ליין (דואר רגיל) או יומיים לפני הדד-ליין (דואר אקספרס).

ההרשמה לסמסטר קיץ (תחילת הלימודים באפריל) מסתיימת לרוב ב- 15.01. המסמכים חייבים להגיע לאוניברסיטה לכל המאוחר ביום האחרון להרשמה.
אנו ממליצים בחום לשלוח את המועמדויות כמה שיותר מוקדם: בתחילת מאי עבור סמסטר חורף ובתחילת
נובמבר עבור סמסטר קיץ. במידה וחסרים מסמכים, האוניברסיטה אמורה ליצור עמכם קשר ויהיה לכם זמן לתקן את הטעויות.
הערה: המסמכים המקוריים תמיד צריכים להישאר בידיכם! לא שולחים מסמכים מקוריים לשום מקום. מהסיבה הזו קיים תהליך האימות.

הגשת מועמדויות לאזרחי ישראל
תהליך ההרשמה תלוי באוניברסיטה ובמקצוע המבוקש. קיימות שתי אופציות: הרשמה דרך הפורטל Uni-Assist או ישירות לאוניברסיטה.
יש לבדוק את אופן ההרשמה המבוקש באתר של האוניברסיטה בה אתם מעוניינים ללמוד.

הרשמה דרך Uni-Assist
UniAssist הוא מכון ממשלתי המיועד לסטודנטים זרים אשר מעוניינים ללמוד בגרמניה. Uni-Assist מאפשר הגשת מועמדויות מרוכזת לאוניברסיטאות רבות. מטרתו היא אימות הבגרות,
חישוב ממוצע הבגרות, בדיקת המסמכים והעברתם לאוניברסיטאות. יתרון של ההרשמה דרך Uni-Assist הוא שיש לשלוח רק העתק אחד של כל מסמך, גם אם נרשמים למספר אוניברסיטאות.
אחרי שפתחתם משתמש בפורטל,
יש לסרוק את המסמכים הדרושים ולהעלות אותם לפורטל. לאחר מכן יש לשלוח את המסמכים הדרושים לכתובת של Uni-Assist.

המסמכים הדרושים הם:
טופס הרשמה חתום (טופס הרשמה נפרד לכל אוניברסיטה)
העתק בגרות מאומת
תרגום מוסמך של הבגרות
תעודת שפה (למשל DSH2 או TestDaF4). בחלק מהאוניברסיטאות ניתן להגיש מועמדות עם תעודת
מסמכים נוספים (יש לבדוק באתר של האוניברסיטה): לעיתים נדרשים בנוסף מכתב מוטיבציה, תמונת
תשלום: לאחר ששלחתם את המסמכים יש לשלם עבור השירות של Uni-Assist. עבור אוניברסיטה אחת יש לשלם 75 אירו ועבור כל אוניברסיטה נוספת או עבור מסלול לימודים נוסף עוד 30 אירו.

הרשמה ישירה לאוניברסיטה
למספר גדול של אוניברסיטאות יש להגיש את המסמכים ישירות ולא דרך ה- Uni-Assist. המסמכים הדרושים זהים לאלו שיש להגיש ל- Uni-Assist.
החיסרון הוא שיש לשלוח לכל אוניברסיטה את כל המסמכים הדרושים, כלומר יש להוציא כמות מתאימה של העתקים מאומתים ותרגומים של הבגרות.

הרשמה לבעלי אזרחות אירופאית
הגשת המועמדות מתבצעת ישירות לאוניברסיטה.
הגשת המועמדות למקצועות הרפואה מתבצעת דרך פורטל ה- hochschulstart.de.Immatrikulation לאחר שהגשתם מועמדות\מועמדויות לאוניברסיטאות, כל אוניברסיטה תיידע אתכם אם התקבלתם או לא.
התקבלתם? מזל טוב! עכשיו הגיע הזמן לתהליך שנקרא Immatrikulation שבו הסטודנט "לוקח" את המקום.
בסיום התהליך המועמד הופך סוף סוף לסטודנט רשמי.במכתב שקבלתם מהאוניברסיטה יצוין מועד ה-Immatrikulation וכל הצעדים והמסמכים הנדרשים. נציין כי אי עמידה
בלוח הזמנים המופיע במכתב מובילה לרוב לאיבוד מקום הלימודים . לרוב יש להגיע אישית לאוניברסיטה ולהביא עמכם מסמכים הבאים:
תעודת בגרות מקורית
תרגום מוסמך של הבגרות
אישור תשלום עבור הסמסטר הקרוב
דרכון
ביטוח בריאות ממשלתי


דילוג לתוכן