צרו קשר ותתחילו לתכנן את החלום
צרו קשר ותתחילו לתכנן את החלום
מעדיפים בטלפון?
חייגו לתיאום פגישה.
03-5354449
או כתבו לנו (הודעות טקסט בלבד):
צרו קשר
לקבלת מידע חינם מיועץ קמפוס לימודים מלאו את הטופס.
שדות המסומנים בכוכבים הינם שדות חובה.

ויזה לגרמניה

אזרחי ישראל פטורים עקרונית מהגשת בקשה לוויזה מחוץ לגרמניה ולכן יכולים לבקש את אישור השהייה
הנדרש לאחר כניסתם למדינה, ישירות ברשות הזרים המוסמכת בגרמניה.

הוצאת ויזה בשגרירות גרמניה בישראל
לשם הגשת הבקשה לוויזה בשגרירות גרמניה בתל אביב www.tel-aviv.diplo.de יש לקבוע תור מראש ולהביא את המסמכים הבאים:
1. שני טפסי בקשה מלאים לאישור שהייה
2. שתי תמונות פספורט ביומטריות
3. דרכון או תעודת מסע חתומים + צילום
4. ביטוח נסיעות רפואי לשלושת חודשי השהייה הראשונים בגרמניה עם כיסוי מינימלי בסך 30,000 אירו בתוקף לכל מדינות שנגן + צילום המסמך
5. הוכחות למקורות מימון המספיקים ללימודים בגרמניה+ צילום המסמך
6. תעודת בגרות בתרגום לגרמנית או לאנגלית + צילום
7. אישורים על לימודים קודמים, אם יש + צילום
8. אישור הרשמה לקורס הכנה ללימודים בשפה הגרמנית + צילום
9. מכתב מוטיבציה חתום המנמק את מניעי המועמד ללימודים בגרמניה (Motivation Letter)
10. קורות חיים מפורטים וחתומים
11. הוכחה לידיעת השפה הגרמנית או לחילופין טופס הרשמה שמאשר שנרשמתם
לקורס ללימוד השפה הגרמנית בהיקף של 18 ש"ש לפחות + צילום

עלות האגרה עבור ויזה הינה 75 אירו באופן עקרוני. את האגרה יש לשלם בסכום שווה ערך בשקלים, במזומן (מעודכן ל 12.1.19)
יתכן שתידרש הצגת מסמכים נוספים.

הוצאת וויזת שפה / סטודנט בגרמניה
כאמור, כאזרח ישראל רשאי כל אחד להיכנס לגרמניה כתייר לתקופה של שלושה חודשים ללא כל בעיה ובתקופה זו להוציא ויזת שהייה לתקופה ארוכה יותר.
במידה רבה נוח יותר ונכון יותר להוציא את הוויזה בגרמניה עצמה, שכן בלאו הכי המסמכים המוגשים בשגרירות גרמניה בישראל מועברים לבדיקה ואישור בגרמניה.
כמו כן יש מקום לציין כי בדרך כלל (אך לא תמיד) ויזה שתוצא בגרמניה תהיה תקפה לפרק זמן ארוך יותר מאשר זו שהוגשה בישראל.

שימו לב שהגשת הבקשה לוויזה לאחר שהגעתם לגרמניה, דורשת היערכות ואם לא הספקתם להגיש את הבקשה
במהלך החודשיים הראשונים לשהייתכם, מומלץ לגשת למשרד הזרים באזורכם ולבקש הארכת זמן.
ללא הארכה כזו וככל שמיציתם את תקופת ה-90 יום המותרת לכם כתייר, תידרשו לצאת מגרמניה לתקופה שלא תפחת מחצי שנה.

איך להגיש בקשה לוויזה?
קודם יש להגיע למשרד לענייני זרים בעיר מגוריכם על מנת לקבוע תור להגשת הבקשה לוויזה (Ausländerbehörde).
לצורך הגשת הבקשה יש להצטייד במסמכים הבאים:
1. טופס בקשה ממולא
2. שתי תמונות פספורט ביומטריות
3. דרכון או תעודת מסע חתומים + צילום
4. ביטוח בריאות פרטי (עבור ויזת הכנה ללימודים\ויזת שפה) או ביטוח בריאות ממשלתי (עבור ויזת סטודנט)
5. הוכחות למקורות מימון המספיקים ללימודים בגרמניה+ צילום המסמך
6. תעודת בגרות בתרגום (ע"י מתרגם מוסמך) לגרמנית או לאנגלית + העתק מאומת של המקור
7. אישורים על לימודים קודמים, אם יש + צילום
8. אישור הרשמה לקורס הכנה ללימודים בשפה הגרמנית + צילום (עבור ויזת הכנה ללימודים \ וויזת שפה) או אישור קבלה לאוניברסיטה (עבור ויזת סטודנט)
9. הוכחה לידיעת השפה הגרמנית או לחילופין טופס הרשמה שמאשר שנרשמתם לקורס ללימוד השפה הגרמנית בהיקף של 18 ש"ש לפחות + צילום
10. הוכחת רישום בעירייה

קביעת תור \ פגישה (Termin)
את התור יש לקבוע לרוב אישית במשרד לענייני זרים (בדרך כלל אין מענה טלפוני והתורים אשר מחולקים באינטרנט כבר אזלו).
לקביעת תור יש להגיע למשרד לענייני זרים שעה\שעתיים לפני הפתיחה.
בשיחה קצרה עם נציג המשרד תקבלו מידע רלוונטי, טפסים לבקשת ויזה וכמובן יקבעו לכם את התור\פגישה להגשת המסמכים.
כל הנציגים שולטים בשפה האנגלית, אבל שמחים מאוד אם מדברים עימם אפילו גרמנית בסיסית.
סטודנטים אשר כבר נמצאים בגרמניה מדווחים על זמני המתנה לפגישה לא שפויים.
בערים גדולות כמו ברלין, מינכן ופרנקפורט לעיתים זמן ההמתנה לפגישה\תור יכול להימשך עד 6 חודשים.
מצב זה אינו יוצר בעיה ביורוקרטית, מאחר והסטודנט מקבל ויזה זמנית (Fiktionsbescheinigung) לתקופת ההמתנה לפגישה.
את טופס הבקשה לוויזה (Antrag auf Erteilung eines Aufenthaltstitels) ניתן למלא באינטרנט ואז להדפיסו (בשני עותקים).
קביעת הפגישה בברלין ומידע על הגשת הבקשה לוויזה ניתן למצוא באתר משרד רישום הזרים בגרמניה https://www.berlin.de/labo/willkommen-in-berlin/artikel.600679.en.php

הוכחת יכולת מימון לימודים בגרמניה
עליך להציג הוכחה / אישורים שהוצאות המחייה שלך בשנת הלימודים הראשונה מכוסות בשלמותן.
העלויות החודשיות הנדרשות מותאמות לקצבה החודשית המקסימלית על פי החוק הגרמני
לתמיכה בהשכלה Bafög. כיום נדרש להוכיח מימון של 8640 אירו בשנה (720 אירו בחודש).

הוכחת מימון על סמך תצהיר התחייבות
כהוכחת מימון יחשב תצהיר התחייבות (Verpflichtungserklärung) מצד תושב קבע בגרמניה או אזרח גרמני בעל הכנסה נטו של מעל 1200 אירו
(ההכנסה הדרושה משתנה ממחוז למחוז ובמצב המשפחתי של המתחייב).
את התצהיר יש לאמת ברשות הזרים המוסמכת בגרמניה (Ausländerbehörde).
אדם שמקום מגוריו מחוץ לגרמניה רשאי להצהיר על התחייבות אך ורק אם יש לו הכנסה או רכוש בגרמניה.

הוכחת מימון על סמך חשבון סגור בגרמניה
לחלופין ניתן לפתוח חשבון חסום (Sperrkonto) בבנק גרמני עם סכום של 8640 אירו.
כל חודש משתחרר סכום של 720 אירו וניתן למשוך את הכל הסכום שהשתחרר בחודשים הקודמים.
אחד הבנקים המציעים שירות כזה הינו ה-Fintiba, פתיחת החשבון נעשית אונליין באתר www.fintiba.com
את החשבון ניתן לפתוח אישית בסניפים באחד מהבנקים המפורסמים בגרמניה: Deutsche Bank, Sparkasse, Comerzbank.
גם אישור על קבלת מלגה יתקבל כהוכחת כיסוי הוצאות מחייה לכל שנת הלימודים הראשונה.


דילוג לתוכן